Kinderwens Coaching

Zwanger zijn en worden is een wonderlijk proces dat alles behalve vanzelfsprekend is. Want hoe groot de wens ook is (en hoe gezond je ook leeft), het betekent niet dat er dan ook een zwangerschap komt. En soms is er geen wens en komt er toch ineens een kindje. Het speelt zich buiten het bereik van onze controle af en nodigt uit tot overgave aan het universum. Zodat we kunnen ontvangen wat voor ons bestemd is. Ook de zwangerschap en het moeder zijn kunnen anders verlopen en roller coasters van verrassingen zijn. Eén ding is zeker: zwangerschap en geboorte geven zijn een rite de passage, waarna je leven en jij voorgoed veranderd zijn.

Mijn eigen kinderwens kwam toen ik eind dertig was. Ik begon steeds sterker een zieltje bij me te voelen, dat wachtte op het juiste moment om in mijn buik te dalen. Toen ik op mijn 36e – na twintig jaar slikken – stopte met de pil, ontwaakte er iets in mij. Mijn vrouwelijkheid, intuïtie en seksualiteit kwamen tot leven. Ik integreerde dit niet alleen in mijn persoonlijke leven, maar ook in mijn werk en startte mijn eigen onderneming als intimiteitscoach en tantrika. Daardoor veranderde er heel snel heel veel in mijn leven. De aanwezigheid van het zieltje werd alleen maar sterker.

Rond mijn veertigste kwam de tantrische ontdekkingstocht tot een einde, en begon zich een ander soort behoefte te manifesteren. Ik verlangde naar een gelijkgestemde waarmee ik me op alle niveaus kon verbinden; een Geliefde waarmee ik het zieltje zou kunnen ontvangen dat aan het leven op aarde wilde beginnen. Toen ik deze Geliefde ontmoette, raakte alles in een stroomversnelling en binnen een jaar - na precies negen maanden - was ik zwanger.

Het kindje kwam zodra we in ons nieuwe huis geïnstalleerd waren en nog voor we bewuste pogingen gedaan hadden om zwanger te worden. Ik dacht dat ik niet ongesteld werd, vanwege de stress rond de verbouwing in ons nieuwe huis en kwam er daardoor pas na vijf weken achter. Ik deed al jaren aan natuurlijke anticonceptie en was nooit eerder op dag 17 van mijn cyclus zwanger geraakt. Maar blijkbaar is alles mogelijk, als de wens zo sterk en de tijd daar is. Als niet alleen de moeder (en vader), maar ook het zieltje er klaar voor is om aan het leven op aarde te beginnen.

Kinderwens

Ik had altijd een meisje bij me gevoeld en was ervan overtuigd dat er een meisje bij ons zou komen. Mijn Lief had haar geschilderd en haar komst was diverse keren voorzien door een medium dat ook allerlei andere gebeurtenissen haarfijn voorspeld had. We hadden ons verdiept in de Chinese Gender Predictor en dachten op deze manier het lot een handje te kunnen helpen. Maar ik werd onverhoeds zwanger in een maand dat het volgens de Chinese kalender een jongen zou worden. Vlak voor de geslachtsbepalende 16-weken echo, droomde ik twee keer over een jongetje en deze dromen werden bewaarheid. Ik las toen dat er zoiets als gender disappointment bestaat; teleurstelling over het geslacht van de ongeboren baby. En dat dat iets is waarvoor veel mensen zich schamen. En dat het daarom eigenlijk beter is om het geslacht niet van te voren te weten. Want als je de baby eenmaal op je buik hebt, vallen dat soort ideeën en wensen van je oude ik weg en is het laatste waar je mee bezig bent wel of dat perfecte schepseltje een jongetje of meisje is.

Gelukkig duurde de omschakeling niet lang en al snel waren we verbonden met het jongetje in mijn buik. We hielden zielsveel van hem en wilden niets anders dan dit nu al zo eigengereide kindje bij ons verwelkomen; het zieltje dat ons had uitgezocht. En wie weet had zijn zusje hem inderdaad voor laten gaan, zoals volgens het medium – bij wie ik uiteraard verhaal was gaan halen 😅 – het geval was. Ik geloof overigens niet in toekomstvoorspellingen; wel in contact en het op een bepaalde manier door iemand of iets geraakt en geïnspireerd worden. De enige die onze toekomst (en ons heden) kan beïnvloeden, zijn we zelf. Soms met de hulp en inzichten van anderen, maar de uiteindelijke waarheid is subjectief, veranderlijk en alleen in onszelf te vinden.

Kinderwens

Ook de rest van de zwangerschap verliep anders als ik me het had voorgesteld; ik was zo moe, dat ik op minder dan halve kracht in mijn eigen onderneming kon werken. Het waren de eerste lessen in loslaten en overgave, waarin ik na de bevalling verder getraind zou worden. De bevalling was zwaar; de skippybal bleef onaangeroerd, de ademhalingstechnieken van de zwangerschapsyoga waren als sneeuw voor de zon uit mijn geheugen verdwenen en het ziekenhuisbad bleek geen enkele verlichting of comfort te geven. Ondanks dat ik de indicatie 'medisch' gekregen had (vanwege een laagliggende placenta en mijn leeftijd), wilde ik zo natuurlijk mogelijk bevallen. Ik had dat ook in mijn geboorteplan aangegeven, maar na zeven uur steeds onverdraaglijker pijn vroeg ik zelf om een ruggenprik.

Kinderwens

Uiteindelijk heeft de inleiding vier dagen geduurd, de bevalling 24 uur en moest ik – gelukkig twee uur nadat ik de kleine op mijn borst gehad had en hij net bij papa lag – met spoed naar de OK vanwege veel bloedverlies. In de hectische tocht daarheen, hoorde ik dokters en verpleegkundigen om mij heen praten en dacht ik dat dit het dan misschien wel was en ik mijn Lief en kindje nooit meer zou zien. Toen ik wakker werd uit de narcose, was ik blij en intens dankbaar. Ik kon amper praten en kreeg mijn ogen bijna niet open, maar ik was er nog en zou mijn dierbaren snel weer zien.

 

Ik weet vanuit eigen ervaring dat de zwangerschap, bevalling en het daarna plotseling moeder zijn een bewogen en uitdagende tijd is. En dat die roze wolk soms meer op een grijs wolkendek lijkt. Toch bestaat er niets mooiers en is geen enkele inwijding zo krachtig als die tot moeder. Daarom inspireer en ondersteun ik graag andere vrouwen bij het proces rondom zwanger worden of zijn.

 

Er zijn vele manieren om de vruchtbaarheid te bevorderen. Daarbij gaat het om een combinatie van het fysieke, mentale, emotionele en spirituele niveau. Ik ben er om je te begeleiden op het spirituele niveau en je meer inzicht te geven in de vragen die je hebt omtrent vruchtbaarheid, zwangerschap, geboorte en moeder zijn. Misschien lukt het je niet om zwanger te worden, of heb je een miskraam gehad. Wie weet verloopt de zwangerschap anders dan je dacht, of kamp je voor of na de bevalling met depressieve gevoelens. Het is ook niet niets om ineens mama en papa te zijn van een kwetsbaar wezentje dat zonder handleiding komt, maar wel jouw voortdurende aandacht en zorg nodig heeft.

Kinderwens

Zelf heb ik de ervaringen van andere moeders als een enorme steun en bekrachtiging ervaren tijdens de moeilijke momenten. Want ook als alles goed gaat, is het soms zwaar en een beproeving. Het kan dan fijn zijn om met een frisse en heldere blik van buitenaf naar de situatie te kijken en te weten dat je niet alleen bent (en ook deze fase weer voorbij gaat :-)). En dat heel veel andere vrouwen je zijn voorgegaan, die op hun eigen manier hetzelfde hebben meegemaakt. Die zichzelf en hun leven ook even dachten kwijt te zijn, om daarna alleen maar weer sterker uit 'de strijd' te komen en meer verbonden te zijn.

Er is geen beste manier om de dingen te doen; iedere situatie is anders en bijna iedere vrouw doet het naar haar beste kunnen. Jouw ziel heeft alle antwoorden en 'weet' hoe te handelen. Ik ben er om je weer in contact te brengen met jouw eigen, diepere waarheid. We kijken samen naar jouw specifieke situatie en naar waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Zodat je vanuit je eigen kracht verder kunt, en weer volop geniet van al het wonderlijke in je leven; van jouw eigen schepping en schoonheid ♥

Kinderwens

Foto's: Joanne Priscilla Fotografie - https://joannepriscilla.com/