Voel je vrij 🦋

Ik zie zoveel mooie, inspirerende en bekrachtigende posts voorbijkomen van mensen die hun stem laten horen en die vooral leven en laten leven ❤️ Die ieder op een unieke manier bezig zijn met het vormgeven van de nieuwe wereld, ingegeven vanuit liefdevolle verbinding met hun innerlijke wereld. Hoe mooi zou het zijn om deze inspiraties samen te brengen op een plek waar we elkaar kunnen vinden (en waar het niet uitmaakt of je wel of niet geprikt bent). Ik weet dat er meer mensen zijn met verhalen en inspiraties die ze op Facebook niet durven posten. Deze digitale community zou juist deze functie vervullen: om in vrijheid samen te komen en elkaar te vinden. Om nieuwe plekken, gatherings & sharings te creëren waar we elkaar kunnen ont~moeten. Niet alleen digitaal, maar juist ook in de echte wereld, waar nu zoveel beperkingen zijn. Ik voelde mij de afgelopen dagen zo dankbaar dat ik en mijn gezin - mede door de uitbraak van Corona - de mogelijkheid gehad hebben om begin dit jaar te verhuizen. In alle collectieve chaos en gekte, ervaar ik hier (in Limburg) rust, ruimte en groen. Wij hebben de ruimte (een tuin waar al mijn Facebookvrienden zonder de 1.5 meter regel in passen), anderen de muziekinstrumenten en muzikaliteit, het culinaire & het creatieve talent, de ideeën en organisatieskills, enzovoort. Gisteren drong pas echt tot me door dat - hoe leuk de afgelopen twee keren ook waren - het peuterzwemmen het niet meer zal worden en dat ik op zoek zal moeten gaan naar alternatieve manieren om mijn kleine aan het water te laten wennen. Dat we volgend jaar lente en zomer dus mooie watertjes in de natuur gaan opzoeken. Maar dat er waarschijnlijk ook mensen met zwembaden of poeltjes in de buurt zijn, die het leuk vinden om samen te komen en de kinderen samen te laten spelen. De kracht van een community is dat het door iedereen gedragen wordt, levendige verbindingen ontstaan en respect een vanzelfsprekend en natuurlijk gegeven is. Het wordt me steeds duidelijker dat de oude wereld in alle opzichten en vormen aan het afbrokkelen is en we geen slachtoffers daarvan zijn als we voor vrijheid en verbinding kiezen. Als we zonder oordeel in onze kracht gaan staan en vanuit positiviteit een bijdrage aan de nieuwe wereld leveren. Als kristallen stralend vanuit dezelfde krachtige lichtbron waarin simpelweg geen duisternis aanwezig kan zijn. Negativiteit, oordelen, boosheid, verontwaardiging, machteloosheid... het zijn allemaal symptomen van de oude wereld die aan het verdwijnen is. Hou niet vast aan wat niet meer is - als dat niet goed voelt - maar kies voor het positieve, verbindende en wat wel werkt ❤️ Ik zie en ervaar deze uitdagende tijd daardoor steeds meer als een uitnodiging 🙏 Een jaar geleden ben ik een andere community begonnen, waar ik behoorlijk wat energie en geld in geïnvesteerd heb. Het idee was goed, maar ik kwam er in de loop van het proces achter dat ik er niet met heel mijn hart bij betrokken was. Daardoor kostte het me meer, dan het opleverde. Geen enkele ervaring is voor niets en ik weet dat het in dit geval anders zal zijn; alleen al omdat het een door de leden gedragen community zal zijn. De gratis versie van dit platform biedt genoeg mogelijkheden om in contact te komen en een mooie plek te creëren waar iedereen vrij en zonder oordeel kan delen. En wie weet waar het toe uitgroeit. Want misschien voelt het soms niet zo, maar we zijn echt niet niet alleen. Samen (niemand uitgesloten) staan we sterk 💞 Wat vinden jullie van dit idee? Of misschien kennen jullie soortgelijke initiatieven en loop ik inmiddels alweer achter de feiten aan? 😅 En wat zou jullie idee zijn voor een passende, krachtige, luchtige, pakkende naam voor zo'n community? Hier kwamen voorbij: vrijheid in verbinding, creatief collectief, samen sterk, multidimensionaal lokaal, heb lief & lef, natuurlijk normaal, shine your light, voel je vrij 🦋


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De reis